Een Facebook- of Instagrampagina
Sociale media bieden veel mogelijkheden. Voorlopig blijft Facebook nog een van de de grootste spelers. Je kan voor je gezelschap, groep of school een Facebook-fanpagina aanmaken (geen profiel!). Je bent dan natuurlijk wel afhankelijk van de richtlijnen en algoritmes van Facebook (vb. wanneer wat gezien wordt en door wie).
De meeste dansscholen en makers zijn ondertussen actief op Instagram. Hier werken video’s erg goed. Misschien kunnen deze tips om betere reels te maken je wel op weg zetten. Laat je pagina dansen!
Vergeet ook de stories niet. Deze functie van Instagram is een handig middel om in interactie met je volgers te gaan. Check deze tips.
Om een breder publiek te bereiken, kan je ook gebruik maken van advertenties op Facebook of Instagram. Meer weten? Check in deze blogs hoe je kan adverteren op Facebook en Instagram.
Een Facebookevenement
Heeft je gezelschap, groep of school een Facebookpagina, dan kan je vanuit die pagina een Facebookevenement aanmaken. Indien niet, kan dat ook vanuit je persoonlijke profiel.
Je kan het evenement delen op de pagina van je gezelschap, groep of school en op je eigen pagina. Nodig je vrienden uit. Vraag aan eventuele mede-organisatoren om hetzelfde te doen.
Post eventueel repetitiefoto’s, -filmpjes of andere content in het evenement om het levendig te houden. Hou hier wel rekening met mogelijke auteursrechten!
Interactie
Op sociale media is interactie belangrijk. Als iemand reageert of een vraag stelt op je pagina of in je evenement, antwoord dan zeker. Een pagina die niet up-to-date is of niet reageert op vragen of berichtjes, komt onprofessioneel over.
Je volgers betrekken in je werking kan makkelijk in Instagram stories. Gebruik de verschillende functies!
TikTok
De impact van TikTok op de danswereld is enorm. Het is dus zeker geen slecht idee om mee te springen op de TikTok-trein. Lees hier hoe je eraan begint (Engels). Maar vergeet zeker niet dat authenticiteit en spontaniteit primeren op dit medium.
Youtube
Ook Youtube blijft een interessant medium voor dansscholen en makers. Zie het als een zoekmachine waarop jij als dansschool of maker gevonden kan worden.
Auteursrechten en privacy
Hou ook bij het gebruiken van social media rekening met auteursrechten, portretrechten en privacy!