Elk jaar maakt ze een avondvullende dans-theaterproductie met een authentiek verhaal dat het publiek aanspreekt en raakt. Naast haar korte fragment-choreografieën sinds 1985 tijdens haar professionele opleiding en daarna voor theater, moder en televisie, maakte ze sinds 2011 avondvullende dans-theater producties met uitgespreide tours in België, Nederland en Portugal.
Door haar sterke klassieke en technische opleiding aan de door Jeanne Brabants opgerichte Koninklijke Balletschool Antwerpen (België), en haar ervaringen en kennis op het gebied van theater, mode, beeldende kunsten en media te combineren, spreekt ze een brede doelgroep aan: niet alleen kunstliefhebbers, maar ook gewone mensen die op zoek zijn naar een avondje kunst, cultuur of een authentiek verhaal met emotie. Deze brugfunctie zet ze voort .
Ze experimenteert niet overdreven en streeft naar een balans tussen abstract en niet-abstract: er is volgens Isabelle genoeg materiaal dicht bij de mens. Ze bewandelt de middenweg tussen de structuur van story-telling en de vele korte, moderne conceptuele choreografieën.
Isabelle’s leven is gewijd aan dans en muziek, maar ook aan mens zijn, mama zijn, vrouw zijn en vriend zijn.
Ze werkt vanuit het culturele- en levende erfgoed dat ze in zich draagt in wat ze voelt, denkt en doet en is een gepassioneerd dans-filosoof en -coach geworden, na een gedisciplineerde opleiding aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen, met specialisaties in moderne en hedendaagse dans (Graham, Limon, Cunningham, Horton en vloertechniek), ethnische dans (zoals Flamenco, Klassieke Spaanse dans, Bulgaarse dans, Indiase dans, Afrikaanse dans), en een studie in de beeldende kunst en conservatorium in muziek (solfeggi, piano en saxofoon).
Daaraan het toevoegen van spirituele, holistische en filosofieën van verschillende culturen ( Systeemopstelling, Shiatsu, Reiki, Qigong, Yoga, Sjamanisme …)
Natuurlijke bewegingsmethodes ( Authentic movement, Somatics, 5 rythms, Feldenkrais methode )
Ook heeft ze haar kennis vergroot door nieuwsgierig te zijn naar de polariteit tussen een klassieke danseres en een breakdancer, en zo heeft ze ook deze meer Urban technieken beoefend en bestudeert.
Met volle overgave gaat ze op zoek naar de creatieve levenskracht in mensen. De mensen om haar heen zien groeien, hun ontwaken, hun naaktheid, hun moed om zich volledig te presenteren met hun pure oerkracht. Dit blijft haar fascineren en voeden.
Ze citeert: ‘Heel ons bestaan draait om de schepping, die levensenergie stimuleert. Ik maak mijn producties om mensen op verschillende bewustzijnsniveaus te raken. Dans is een stille taal die zoveel vertelt en beweegt tegelijk. Ik ervaar choreografie als een magische wereld waar geen wetten of beperkingen zijn.’
Binnen een verwarrende wereld waar alles draait om competitie en efficiëntie, creert ze ook contexten waarin jong en oud zich kunnen ontwikkelen als persoon en als danser. Zo biedt ze jonge geschoolde dansers met diverse culturele achtergronden uit binnen- en buitenland ook een platform om vanuit hun opleiding door te stromen naar het werkveld en uit te groeien tot een volwaardig podiumkunstenaar. Mede dankzij haar werkmethode engageren zij zich voor een persoonlijke lichamelijke en geestelijke transformatie reis.
Isabelle geeft ook workshops, masterclasses, clinics, ontwikkelings- en onderzoekstrajecten voor zowel amateurdansers als professionele dansers van alle leeftijdscategorieën, evenals voor niet-dansers met interesse in verhaal, beweging, en daarbij werkend rondom ervaringen uit hun eigen leven, en de persoonlijke bagage die dit met zich meebrengt.
Op jonge leeftijd begon Isabelle Beernaert met het maken van dansstukken, een missie, een passie die ze nooit meer loslaat en waarin ze haar hele ziel durft te onthullen. Door haar creaties vertelt ze het alledaagse leven van de mens, het niet voor de hand liggende, de onderliggende emoties, het diepe, de passie die ons doet leven.